Sinaasappel speculaassmoothie

By 5 februari 2019Blog, Ontbijt

Sinaasappel speculaas smoothie receptSpeciaal voor alle fans van mijn beroemde Speculaassmoothie met banaan (en dat zijn er een heleboel, heb ik gehoord :)) heb ik een nieuwe variant bedacht. Voor deze ontbijtshake liet ik me inspireren door een lekkere speculaascake met amandel en sinaasappel. Speculaas is namelijk ook heel lekker in combinatie met sinaasappel!

Omdat ik de sinaasappel in zijn geheel gebruik en niet uitpers, blijven alles vezels behouden. Geen bloedsuikerpieken dus! Omdat sinaasappel sowieso lager in suikers is dan banaan en ik verder alleen Stevia gebruik als zoetmiddel, is deze shake ook nog eens lekker low-carb. En natuurlijk rijk aan proteine en gezonde vetten uit noten en avocado (vind je avocado te zwaar, dan kun je ook een eetlepel lijnzaad toevoegen). Niks meer te wensen toch? Goodmorning darling!

Ingrediënten voor 1 portie

 • 1 sinaasappel
 • 1 maatschepje proteïnepoeder naturel of vanille (ik gebruik pure hennepproteïne)
 • 200 ml ongezoete amandelmelk
 • 1 el lijnzaad of ½ avocado
 • 1 el amandelpasta (of andere notenpasta)
 • ½ tl kaneel
 • ½ tl speculaaskruiden
 • 6 druppeltjes Stevia (als je proteïnepoeder zonder smaakje gebruikt)
 • Water tot de juiste dikte

Bereiding

 1. Rasp ongeveer een kwart van de sinaasappelschil af voor je hem gaat pellen en doe de rasp alvast in de blender. Pel vervolgens de sinaasappel en voeg de partjes toe. Niet uitpersen dus, maar in zijn geheel toevoegen.
 2. Doe de rest van de ingrediënten erbij en blend tot een egale smoothie.
 3. Deze smoothie is in de winter ook heel lekker als je hem warm maakt! Verwarm hem daarvoor na het blenden even in een steelpannetje, niet laten koken.

Direct opdrinken, of meenemen voor onderweg. Super handig.

Enjoy!

Leave a Reply